Een van de bijwerkingen van het voeren van vers vlees is verminderde ontlasting, die meestal aardig hard is. Dit is normaal gesproken geen probleem, sterker nog, het helpt de anaalklieren op natuurlijke manier leeg te houden. Echter mag het niet zo zijn, dat de hond duidelijk moeite heeft met de ontlasting en lang staat te persen.

Als dit het geval is, zijn er meerdere mogelijkheden, die per hond verschillend werken. Elke hond reageert anders, maar we hopen, dat in ieder geval een van deze oplossingen gaat helpen:

  • De dagportie verhogen, zodat de hond meer te verteren heeft. Kennelijk is de huidige dagportie volledig verteerd, zodat alleen nog de onverteerbare onderdelen uitgescheden worden. Door meer te voeren, krijgt het organisme meer verteerbare substantie binnen, waardoor mogelijk meer overblijft, om uitgescheden te worden. Hoeveel gram voert u momenteel per dag en hoe zwaar is uw hond?
  • Elke 3e maaltijd pensmix (G) voeren. Pens kan laxerend werken en door regelmatig een portie pensmix te geven, is het mogelijk, dat de ontlasting hierdoor zachter wordt.
  • Gestoomde/gepureerde groente door de portie vlees mengen. Door het vezelaandeel in de groente, wordt de ontlasting zachter.
  • Een lepeltje schapenvet door het voer mengen. Dit maakt de ontlasting zachter. Eerst met een theelepeltje per maaltijd beginnen en, mits nodig, langzaam verhogen. Bij te veel vet kan de hond diarree krijgen, vandaar langzaam opbouwen en de ontlasting in de gaten houden.
  • Geeft u naast het voer ook nog snacks aan uw honden en zo ja, hoe vaak? We zien in uw bestelling, dat u een grote hoeveelheid snacks heeft besteld. Bot en kraakbeen hebben de neiging, om de ontlasting zeer hard te maken en kunnen bij sommige honden tot obstipatie leiden.