Honden hebben van nature een grote behoefte om ergens op te kauwen. Dit doen ze omdat zij alleen op deze manier hun tanden en kiezen op een natuurlijke wijze schoon kunnen houden. In de natuur kauwen wolven en andere hond-achtigen na een maaltijd onder andere op de huid en botten van hun prooi.
Wij adviseren om puppen en jonge honden (of eigenlijk honden van alle leeftijden) dragende botten (Knoesten en mergpijpen) alleen onder toezicht te geven. 

Dragende botten zijn harde botten, die niet opgegeten mogen worden.
Geef nooit gekookte botten. Gekookte botten veranderen van structuur en worden knetterhard en gaan splinteren. Ze kunnen schade aan gebit en spijsverteringssysteem veroorzaken!  
 U dient de botten of snacks met bot altijd rauw te geven.
 
U hond mag lekker kluiven aan het bot, zeker omdat er nog pezen, spieren, merg etc. aan de dragende botten zit. Zodra het bot kaal is, adviseren wij, om deze weg te gooien. Begint de pup/jonge hond op het harde bot te kauwen, is het mogelijk, dat de zachte tandjes afbreken. 

Advies bij 4 maanden: Kalkoennek, eendennek, kippennek, zalmkop, runderkraakbeen, kipkarkas.
Knoesten/mergpijp zie hierboven.
Kijk altijd eerst hoe uw pup/jonge hond ermee omgaat en niet schrokt. Leer uw hond kauwen en kluiven en geef een snack onder toezicht.